Other Remia websites
Verkooppunten
Remia - Sauzen, dressings en vetten - Een familiebedrijf sinds 1925

Hoe recycle je een Remia topdown knijpfles?

Wat fijn dat je met ons mee recyclet! Om het recycleproces optimaal te laten verlopen, vragen we je het volgende te doen:

  1. Haal de folie met de bedrukking (de sleeve: dat is de bedrukte folie om de knijpfles) los van de fles. Dit kan eenvoudig via de dubbele rij gaatjes aan de zijkant van de sleeve. Zorg bij het lostrekken dat beide rijen met gaatjes meescheuren, anders komt de sleeve er minder makkelijk van af.
  2. Gooi de sleeve, fles en dop vervolgens weg bij het plastic afval. Bedankt!
100% recyclebaar

N.b. Voordat je de fles in gebruik neemt, verwijder je de seal onder de dop. Deze seal mag gewoon bij het restafval. De seal zit onder de dop en moet je verwijderen bij het eerste gebruik. De seal zorgt ervoor dat de fles volledig is afgesloten, dan weet je zeker dat je een nieuwe fles hebt.

Waarom moet je de verpakking op deze manier weggooien?

Dat is om onze verpakking optimaal te kunnen recyclen. Bij de afvalverwerker wordt het plastic afval gesorteerd naar verschillende soorten plastic. Elk soort plastic moet los gedetecteerd kunnen worden om te bepalen hoe en wat er gerecycled moet worden. De fles en sleeve bestaan uit verschillende soorten plastic, vandaar dat je deze los moet weggooien.


Bekijk alle Remia topdown tubes