Other Remia websites
Verkooppunten
Remia - Sauzen, dressings en vetten - Een familiebedrijf sinds 1925

Remia koopt sauzenbusiness van Van Dijk

Publicatiedatum: woensdag 03 augustus 2011

Remia heeft de sauzenactiviteiten van Van Dijk uit Lopik overgenomen. Van Dijk is onderdeel van EFS Group BV en heeft in 2010 een omzet gerealiseerd van circa 50 miljoen euro met 108 medewerkers.

Voor Remia is de overname een logische stap. Algemeen directeur Karel de Rooij: “Van Dijk Lopik heeft een belangrijke positie in de sauzenmarkt in Nederland. Wij verwachten door de overname van Van Dijk onze internationale groeiambities versneld te kunnen realiseren.”

CEO van EFS Group Edwin Waijenberg: “Om de vooraanstaande rol in de sauzenmarkt te kunnen behouden is het gezien de Europese consolidatieslag aan afnemerszijde en het grote aantal aanbieders van sauzen voor Van Dijk noodzakelijk om zich aan te sluiten bij een strategische partner. Remia is met haar extensieve ervaring in de sauzenmarkt hiervoor de aangewezen partner.”

Door de krachtenbundeling is de combinatie goed gepositioneerd om verder uit te groeien op het gebied van sauzen in zowel het branded als het non-branded segment binnen Europa.

Remia
Remia is een van de bekendste sausmerken in Nederland. Het gelijknamige bedrijf produceert sauzen, margarine en vetten voor consumenten, horeca en industriële afnemers. Remia telt ruim 330 werknemers en exporteert vanuit Den Dolder naar meer dan 90 landen.