Other Remia websites
Verkooppunten
Remia - Sauzen, dressings en vetten - Een familiebedrijf sinds 1925

Remia koopt De Marne mosterd

Publicatiedatum: vrijdag 30 april 2010

De overname van De Marne sluit naadloos aan bij de bestaande sausactiviteiten en ambities van Remia. De marktleider op het gebied van sauzen in Nederland breidt, tegen de recessie in, fors uit. Vorige maand werd in Den Dolder al een nieuwe fabriekshal van 5000 m2 in gebruik genomen.

De Marne
De Marne is marktleider op het gebied van mosterd in Nederland, met meer dan 50% marktaandeel in retail. 40% van de produkten wordt onder de merknaam De Marne verkocht. De Marne werd opgericht in 1895. Het Franse familiebedrijf Gyma, onderdeel van Eurogroup SA, nam het bedrijf in 1995 over. De hofleverancier exporteert mosterd naar ondermeer Duitsland en Frankrijk, en heeft een sterke basis op de Nederlandse markt.

A-merk
Voor remia betekent de overname van De Marne een uitbreiding van haar portfolio A-merken en een versterking van haar positie in sauzen in Nederland. Eveneens biedt de overname Remia nieuwe mogelijkheden op het gebied van export en private label. De sauzenfabrikant uit Den Dolder wil het merk De Marne verder laten groeien. 'De productielocatie in Groningen blijft ook geopend', aldus Karel de Rooij. Naar verwachting zal het aantal arbeidsplaatsen op termijn toenemen.